Mustármag Mustárliszt Prosena Dokumentumok

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /chroot/home/honlapk1/prosena.hu/html/index.php on line 304

Prosena


A Prosena enzim-inaktivált mustármag őrlemény sárga mustármagból (Sinapis alba) készül, melyben előforduló mirozináz enzimet hőkezeléssel hatástalanították. Ez a természetes készítmény a csípős ízen kívül a mustármag minden értékes alkotórészét és tulajdonságát megőrzi.

 

Fizikai tulajdonságok:

Szín: világossárga

Íz: tiszta, semleges, csípmentes ízű

Illat: enyhe, aromamentes

 

Szemcseméret:

5% nagyobb, mint 315 mikron

75% 200-315 mikron között

95% kisebb, mint 315 mikron

 

Kémiai tulajdonságok:

Nedvességtartalom: max. 8%

Fehérjetartalom: min.  26%

Olajtartalom: min. 26%

Szénhidráttartalom: min. 20%

Hamutartalom: max. 5%

 

Mikrobiológiai tulajdonságok:

Összcsíraszám: max. 10,000/g

Szalmonella: negatív

Szulfid redukáló baktérium: 10/g

Coliform: max. 10/g

Élesztő gomba: max. 100/g

Penészgomba: max. 100/g

 

Eltarthatóság:

A gyártástól számított 1 év megfelelő körülmények között.

 

Tárolás:

Hideg, sötét száraz helyen.

 

Csomagolás:

25 kg-os többrétegű papírzsákban.

 

A termék alkalmazása:

A Prosena enzim-inaktivált mustármag őrlemény természetes adalékanyag, amely előnyösen alkalmazható a s húsipari, konzervipari, tejipari és sütőipari készítmények gyártásában.

 

A Prosena mustár őrlemény felhasználás során hasznosítható tulajdonságai:

  • jó vízmegkötő képesség

  • jó zsírmegkötő képesség

  • stabilitást és az emulzió kialakulását növelő képesség

  • íz-és színkiemelő hatás

  • a csomagolt termékekben a lékiválását csökkenti

  • főzési veszteséget csökkenti

  • késlelteti az avasodási hajlamot a zsírtartalmú élelmiszerekben.

 

További felhasználási előnyök:


  • por alakú, jól raktározható, könnyen adagolható

  • egyes drága nyersanyagnál lényegesen olcsóbb, kiegészítő és helyettesítő természetes adalék (fehérje és száraz anyagtartalomra számítva)

  • húsipari felvágottfélék hámozhatóságának elősegítése

  • kemény és félkemény sajtok szeletelhetőségének javítása

  • kedvező tápérték tulajdonságai révén állati és növényi eredetű élelmiszerekben előnyösen használható, kombinálható

  • alkalmas sütőipari termékek kiszáradásának késleltetésére

 

Felhasználási javaslat:


Adagolási javaslat: 5-15g/kg termék.

 

A fenti technológiai tulajdonságok miatt felhasználása javasolt a húsiparban (húskészítmények, elsősorban vörös áruk), a konzerviparban (dresszingek, majonéz, darált készítmények) a tejiparban, (kemény és félkemény sajtok) valamint a sütőiparban (sütemények pékárú).

Az emulgeáló hatású fehérjék 30%-a helyettesíthető ezzel a termékkel.


Kérje ajánlatunkat


Céginfó

GYÁRTJA ÉS FORGALMAZZA: PROSENA Kereskedelmi Kft.
Cím: 2142 Nagytarcsa, Naplás út 20.
Tel.: +36-30-525-8834
Kapcsolattartó: dr. Kreschka János kereskedelmi vezető